Суспільство

Стало відомо, який вид спорту найпопулярніший на Чернігівщині

Щороку в другу суботу вересня відзначається День фізичної культури та спорту, спрямований на популяризацію спорту серед молоді та пропаганду здорового способу життя.

За адміністративними даними, для спортивних і фізкультурно-оздоровчих занять населення в області на кінець 2017 року функціонували 2883 спортивні споруди. Серед них 26 стадіонів із трибунами на 1,5 тис. місць і більше, 411 спортивних залів площею не менше 162 кв.м., 3 лижні бази та стільки ж критих плавальних басейнів, 760 футбольних полів, 252 майданчики з тренажерним обладнанням, 20 тенісних кортів, 97 стрілецьких тирів, кінно-спортивна база, біатлонне стрільбище тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невесела статистика: в області жінок більше ніж чоловіків

Систематично займалися спортом понад 25 тис. жителів області, серед яких дві третини відвідували дитячо-юнацькі спортивні школи та школи вищої спортивної майстерності. Спортивна робота проводилась із 75 видів спорту, серед них 28 – олімпійські (літні та зимові). Найпопулярнішими були футбол, легка атлетика, волейбол і бокс. У 14 видах спорту займалися 437 осіб з інвалідністю.

Крім того, майже 65 тис. осіб займалися фізкультурою та спортом у навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу.

До роботи у сфері фізичної культури та спорту в області залучено близько двох тисяч фахівців, серед яких 77% мають спеціальну вищу освіту професійного спрямування.

На фінансування сфери фізичної культури та спорту минулого року використано майже 139 млн грн, дві третини з них – кошти місцевого бюджету.

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button