Суспільство

Стильні рішення для маленької вітальні

Маленька вітальня — одне з найбільш відвідуваних місць у оселі. Тут приймають гостей, відпочивають після важкого робочого дня, збираються всією сім’єю на святковий обід. У статті ми розповімо вам про тонкощі дизайну таких кімнат. Адже необхідно виважено розподілити простір, використовуючи кожен сантиметр за призначенням, і не перевантажувати його.

 

Основні правила

Невеликий метраж — прекрасна можливість позбутися зайвого мотлоху. Щоб гармонізувати кімнату, варто пам’ятати про такі важливі фактори:

 

  • Не захаращуйте простір — звільніть більше місця та додайте джерела світла. Залиште в кімнаті лише найнеобхідніші речі.

 

  • Використовуйте компактні меблі. При виборі техніки також орієнтуйтеся на це правило. Навіть кліматичну техніку зараз виготовляють маленьких розмірів, що дозволяє ідеально маскувати її в інтер’єрі. Цікаві моделі можна знайти у провідних виробників, таких як cooper & hunter.

 

  • Не бійтеся додавати яскраві деталі. Це можуть бути кольорові декоративні подушки, килими, квіти, вази або картини.

 

  • При плануванні дизайну приміщення першими купуйте об’ємні меблі, такі як диван і крісла. Вам буде легше розташувати інші предмети, відштувхуючись від розмірів найбільших з них.

 

  • Драпіруйте вікна легкою тюллю та шторами.

 

  • При оформленні невеликих кімнат варто звертати увагу на світлу або холодну пастельну колірну гамму: білий, пісочний, світло-жовтий, ніжно-блакитний, зелений та інші. Часто дизайнери віддають перевагу монохромному дизайну, але з розстановкою яскравих акцентів. Так, вітальня буде здаватися затишнішою.

 

Вибір меблів

Навіть у найменшій вітальні неможливо обійтися без мінімального набору меблів. Щоб правильно розставити акценти, дотримуйтеся цих простих правил:

 

  • Віддавайте перевагу маленьким, але функціональним меблям.

 

  • При виборі меблів орієнтуйтеся на трансформери: розкладні журнальні столики та стільці, пуфи з нішею для зберігання речей або модульний диван. При необхідності їх можна скласти, й місця стане більше.

 

  • Дзеркальні поверхні та глянцеві фасади візуально збільшують простір і роблять кімнату ширшою.

 

  • Грайте на зорових ілюзіях, наприклад, до крісла з високою спинкою приставте маленький кавовий столик.

 

  • Не купуйте занадто масивні й чудернадські меблі, краще обирайте прості форми. Між важкою дерев’яною тумбою і зигзагом, зверніть увагу на останню.

 

  • Завжди виграшно виглядають меблі світлих відтінків. Так кімната здається більшою та ефектнішою.

2

Найчастіші помилки

 

Навіть знаючи основні правила дизайну маленьких віталень, багато людей все одно роблять однакові помилки. Давайте розглянемо найпоширеніші з них:

 

  • Використання великої кількості декору, що захаращує приміщення. Численні статуетки, полички, тарілки й картини можуть дати зовсім не той ефект затишку, на який ви розраховуєте. Створіть гармонійну композицію з мінімальним використанням предметів різного розміру.

 

  • Виходячи з першої помилки, одразу виділимо другу — неправильний вибір розмірів. Габаритні предмети створюють відчуття безладу та тяжкості, роблять простір візуально меншим. Не бійтеся експериментувати з кількістю меблів — спробуйте залишити диван, скляний журнальний столик і низьку тумбу для телевізора. Разючі зміни в сприйнятті гарантовані!

 

  • Одна з найпоширеніших помилок — купівля навмання. Більшість людей не вміють і лінуються планувати розстановку меблів, тому в результаті отримують безліч непотрібних предметів інтер’єру.

 

  • Те, на що абсолютно не звертають увагу — килим. Зазвичай для маленького приміщення вибирають такий же килим, однак краще робити навпаки. Велике килимове покриття виграшно розширить простір, якщо частково його розташувати під диваном. Так не тільки легше прибирати, а й не буде ефекту централізації площі.

 

Створюючи сучасний і функціональний дизайн, враховуйте ці прості правила інтер’єру маленьких віталень. Тоді ваш будинок завжди буде затишним і стильним.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button