Суспільство

Стоп смертям: чернігівка пропонує запровадити низку заходів із безпеки на «Золотому березі»

Стоп смертям на Золотому пляжі, – петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

«Через велику кількість смертельних випадків, що трапились цього року на пляжі «Золотий берег», зокрема, загибелі кількох дітей, через те, що рятувальна служба завершує свою роботу раніше, ніж завершується робота пляжу, відповідно до оголошеного графіку його роботи, виникає необхідність у таких невідкладних кроках», – пише автор петиції Вікторія Александрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «Золотому березі» знову втопилася дитина

Чернігівка пропонує забезпечити засоби безпеки перебування у воді на пляжі «Золотий берег» у м. Чернігові:

  1. 3 (три) команди рятувальників, які чергуватимуть з 6.00 до 22.00.
  2. У вихідні дні протягом туристичного сезону дві команди повинні чергувати одночасно.
  3. Один із членів рятувальної команди завжди має буди присутній на рятувальній вишці. УВАГА!!! Рятувальник має бути спеціально навченим, а не студентом на підробітках.
  4. Оснастити вишку гучномовцем для сповіщення людей про нещасний випадок, запит на допомогу та нагадування правил безпеки на воді.
  5. Придбати щонайменше один новий сучасний швидкісний човен для рятувальників замість старого, який є зараз.
  6. Заборонити рятувальникам полишати пляж до 22.00.
  7. На вході з боку міського парку культури та відпочинку поставити чергову карету швидкої допомоги, обладнану дефібрилятором.
  8. У чотирьох місцях на березі облаштувати інформаційні стенди з телефонами екстрених та рятувальних служб, інформацією про особливості річки Десна, її течії та наявності ям та вирів.
  9. Забезпечити наявність на рятувальній вишці дефібрилятора, дихальних мішків та інших засобів для надання невідкладної домедичної допомоги та провести навчання рятувальників із використання такого обладнання.

До кінця збору підписів залишилось 29 днів.

Станом на 26 червня петицію підписали 26 осіб із 250 необхідних.

Ще статті по темі

Back to top button