Суспільство

Сторічний ювілей святкує жителька Носівки

23 травня сторічний ювілей відзначає носівчанка Феня Минівна Супрун, одна з двох зв’язкових  славетного партизанського з’єднання «За батьківщину», яке діяло на території Носівської громади в часи нацистської окупації.

Феня народилася у великій родині Трейтяків у Носівці дванадцятою і останньою дитиною. Жили звісно, небагато, однак дружно, працьовито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверянка відсвяткувала солідний ювілей

Феню повідомлення про початок війни застало аж на Донбасі, де вона навчалася, здобуваючи освіту товарознавця. Вже наприкінці листопада 41-го року  дівчина вирушила пішки додому,  по залізниці йшла. «Тоді всі йшли так, наче тепер ідуть на Великдень до церкви. Кожен куди  треба прямував. Пішла і я»,— розповідає  партизанка. Більше місяця добиралася до Носівки. Йти було важко, дні були короткі, холодно й голодно.

У Носівці рідні вже й не чекали побачити її живою. Сусідка Галя Труніна  покликала Феню у партизани, далі познайомилася дівчина із зв’язковим Миколою Кебкалом і вже всі разом з іншими зв’язковими передавали інформацію, розповсюджували листівки. Кожне завдання могло вартувати життя юній дівчині, однак це її не зупиняло, бо всім хотілося жити без війни.

Феня Минівна народила п’ятеро дітей, трьох уже поховала. Тепер біля неї син Григорій та донька Раїса з родинами. Має іменинниця трьох онуків, правнука та праправнучку Меланію. Ювілярка сама порядкує на городі, доглядає квіти, що на кожному підвіконні й у дворі, а ще й дотепер активна учасниця клубу «Берегиня», помічниця у ветеранських справах.

100073462_727661027980159_4945757224774402048_o

Ціле століття відміряла доля цій жінці, щедро наділивши її непростими випробуваннями, укріпивши її силу втратами рідних, дорогих людей, додавши мудрості у вчинках та оцінці подій, щедро наділивши   радістю зустрічати кожен прожитий день, дарувати добро оточуючим і просто любити свій рідний край, де народилася і прожила свій вік.

 Пресслужба Носівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button