Суспільство

Чаус розповів про безпекову ситуацію і кількість евакуйованих з прикордоння

Після деокупації населених пунктів Чернігівщини обстановка у прикордонних селах залишається напруженою. Від початку повномасштабного вторгнення було лише дві доби без обстрілів області. Тож залишатися в селах у зоні ураження небезпечно.

Мешканці цих населених пунктів можуть звернутися до своїх старост, керівників громад, районних військових адміністрацій по допомогу у відселенні. Про це повідомляє начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, люди з прикордонних сіл можуть отримати таку допомогу:

— пошук вільного тимчасового житла;

— облаштування тимчасового житла;

— транспортні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні дрова на зиму почали доставляти людям на прикордонні Чернігівщини

Наразі люди з небезпечних територій помалу переїжджають до більш безпечних місць.

В’ячеслав Чаус інформує, що «у Новгород-Сіверському районі тільки з прикордонного села Грем’яч, починаючи з лютого 2022 року, переселилися в більш безпечні місця 179 осіб. Загалом у прикордонних селах Новгород-Сіверської громади до початку агресії росії проживали 2 968 осіб, на сьогодні 2 604 особи. Тобто більше ніж три з половиною сотні жителів цих сіл змушені втікати від війни. Зі Сновської громади Корюківського району наразі відселено 51 особу. На сьогодні близько пів сотні людей переселено з прикордонного села Сеньківка Чернігівського району, де обстріли найінтенсивніші. Загалом виїхали із 36 домогосподарств, з 6 – самотужки».

Ще статті по темі

Back to top button