Суспільство

Дівчинка зі Сновська наколядувала для ЗСУ 3500 гривень

Війна навіть у дітей пробудила бажання допомагати нашим військовим. Вони роблять це різними способами, як вміють: збирають гроші на облаштованих ними блок-постах, продають власноруч зроблені поробки, солодощі, букетики, співають, танцюють. І все, що вдається зібрати, передають волонтерам, які купують потрібні для українських захисників речі.

Велике бажання підтримати наших військових має й 10-річна Анастасія Владимірець зі Сновська. На Різдво вона наколядувала 3500 гривень і долучилася до збору коштів на придбання квадрокоптера для наших військових, що воюють під Бахмутом.

Анастасія Владимірець – дитина з особливими освітніми потребами, але попри це вона навчається у школі. Нині — у четвертому класі на дистанційному навчанні. А ідея допомагати військовим виникла, коли влітку дітки почали організовувати у Сновську блок-пости і збирати кошти на допомогу ЗСУ. Тоді ж одні діти щось продавали, інші поробочки якісь робили. А Настя до всіх цих справ фізично не могла долучитися, але велике бажання допомагати  мала.

«Все мене запитувала: «Мамо, як мені допомогти?». Довго ми не могли придумати, як. Періодично просто кошти, скільки могли, відправляли на підтримку військових.

А з Настею займається психолог, яка приходить до нас додому. Вона побачила, що ми з донечкою малюємо картини за номерами. І якраз патріотичні картини – «бойові» гуси у вишиванках, український прапор. Психолог запропонувала Насті об’єднати зусилля. Сказала, що в неї також є патріотична картина. Тож запропонувала виставити їх на аукціон,  а виручені кошти передати на ЗСУ. Так і зробили, а картини пообіцяли переможцю, який зробить найбільший донат. Заробили 3500 гривень. Ці кошти  передали нашому місцевому волонтеру Денису Данилову», — розповідає мама Анастасії Оксана Владимірець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялинка з Чернігова переїхала на Капрі

А напередодні Різдва мама запропонувала Насті заколядувати і всі гроші, які вдасться отримати, передати на ЗСУ.

«Їй ця ідея сподобалася, бо вона у нас дівчинка артистична. Настя вивчила колядку, я зняла відео, як вона колядує в українському віночку на фоні українського  прапора, та виклала в соцмережі. Настю багато хто знає у нас у громаді, то повірили нам. Але ж ми так  і зазначили, що колядуємо на підтримку ЗСУ. І за два дні вдалося зібрати 3500 грн. А тоді ввечері я побачила пост Павла Солодовника. Настя його прочитала і сказала, щоб я перекинула кошти. Так і зробила», — розповіла Оксана Владимірець.

Донька з мамою вирішили, що нині українським захисникам ці кошти більш потрібні. Собі ще наколядують.

«Дякуючи нашим мужнім воїнам ми вдома, маємо де жити, що їсти, де спати і над нами не бахкає»,- зауважила мама Насті.

До речі, в цій родині у справі допомоги захисникам не пасе задніх і бабуся: плете шкарпетки, які передають українським військовим. Хто, чим може, тим і допомагає.

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото — Оксана Владимірець

Ще статті по темі

Back to top button