Суспільство

Магія свята: чи розповідати малечі, що новорічні подарунки купують батьки

Усі одностайні, що, хоч зараз і війна, у дітей не можна красти новорічні свята. Адже віра в казку творить дива, заряджає позитивом на майбутнє, а можливо, й на ціле життя.

Між тим, батьки часто задаються питанням: «Дітям треба розповідати про існування Святого Миколая і Діда Мороза чи одразу казати правду?». Фахівці мають відповідь.

Психологи кажуть, що маленькі діти все одно вірять у диво та абсолютне добро. Тому треба створювати навколо них казку і говорити, що Святий Миколай чи Дід Мороз існує.

Із часом дитина сама прийде до того, чи потрібне це їй і надалі.

«Коли малеча захоплена цим персонажем і їй хочеться в нього вірити, то мама може розповісти історію про те, що в далекій північній країні живе казковий дідусь, показати ролики, де він там літає на оленях, щось таке красиве», – радить психолог Марина Мозгова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найтяжче було в березні, а нині «просідає» робота: чернігівці — про свою залежність від інтернету

Якщо дитина приходить зі школи та каже, що друзі запевняють її у тому, що Діда Мороза не існує, то не варто панікувати.

«Можна пояснити дитині, що кожна людина вірить у своє диво. Якщо вони не вірять, то це не означає, що повинен припинити вірити і ти. Багато є розповідей, що казкових дідуганів нема, але не менше й про те, що вони бувають. Батьки можуть розповісти про себе, як вони колись вірили, а може, він дійсно є і живе десь далеко на півночі, а діти йому пишуть листи», – пояснює фахівець.

А от цілеспрямовано розвінчувати міф про казкових героїв не варто. Психолог каже, що діти зараз дуже реалістичні, і буде краще, якщо вони самі до цього прийдуть. Так само не варто й нав’язувати віру в казку.

Ще статті по темі

Back to top button