Суспільство

Сучасні смартфони з потужними акумуляторами

Сучасні смартфони завдяки високим технологіям, що використовуються в них, давно вже не схожі на телефони, хоча їх все ще можна використовувати і для здійснення дзвінків. Маючи смартфон під рукою, сучасна людина здатна виконувати безліч дій — починаючи банальним веб-серфінгом і закінчуючи пошуком розташування та навігацією по картах, роботою з документами та грою в сучасні ігри.

Більше того, виробники смартфонів сьогодні влаштовують гонку не лише за потужністю заліза та функціональністю, а й за автономністю, щоб залучити якомога більше покупців до своїх девайсів тривалим часом роботи. Можливість довго працювати без підзарядки сьогодні цінується як ніколи, особливо серед тих, хто часто перебуває у роз’їздах або як мінімум без можливості підзарядити свій девайс.

Як довго смартфон зберігає здатність утримувати заряд?

Навіть найенергоємніші батареї смартфонів рано чи пізно починають втрачати здатність утримувати заряд протягом заявленого часу. Це пов’язано з тим, що згодом накопичувальні елементи батареї стають непридатними внаслідок постійних навантажень. Таке явище називається втратою енергоємності, і за правильного режиму підзарядки вона проявляється лише через 2-3 роки використання смартфона. Але якщо заряджати девайс неправильно, цей термін скорочується до 1,5-2 років.

Щоб цього уникнути, необхідно дотримуватися деяких правил у процесі заряджання. Перше з них, яким багато хто нехтує — не залишати девайс заряджатися на ніч. Це вкрай негативно впливає на енергоємність АКБ через надлишковий заряд.

Друге правило — заряджати девайс тільки сумісним блоком живлення або аналогом, що відповідає всім параметрам.

Третє правило — не користуватися пристроєм під час підзарядки, якщо немає потреби.

Рекомендується за дотримання вищеперелічених правил також не допускати розрядки смартфона нижче 10-15%, щоб не допустити повної розрядки АКБ. При цьому заряджати девайс краще не більше 95%, щоб не збивати калібрування контролера батареї.

Як перевірити енергоємність акумулятора?

Якщо смартфон починає погано заряджатися або швидко сідає, потрібно з’ясувати, чи проблема в акумуляторі. Для цього можна використовувати спеціальну програму, яка перевіряє справність акумулятора. Такий софт для смартфонів та планшетів збирає та відображає інформацію про стан акумулятора з інженерного меню пристрою. При цьому відображається інтуїтивно зрозумілим чином, що дозволяє більш менш точно визначити причину проблеми.

Якщо батарея пристрою за результатами діагностики знаходиться в поганому стані, потрібно звертати увагу на кількість завершених циклів зарядки і максимально допустиму енергоємність. У випадку, коли максимальна ємність та ємність при останній повній зарядці сильно відрізняються, ви можете відкалібрувати акумулятор пристрою за допомогою тих же програм. Але коли кількість завершених циклів зарядки досить велика, акумулятор краще замінити, оскільки калібрування тут не допоможе.

Де придбати акумулятори для смартфонів?

Знайти потрібну батарею для вашого смартфона досить просто. Для цього потрібно точно знати модель телефону, а краще – парт-номер (модельний номер) акумулятора. А дізнавшись ці дані, відвідайте перевірений інтернет-магазин та з його допомогою знайдіть потрібний АКБ. Якщо перейти по лінку на Battery.Net.Ua, наприклад, то в каталозі з акумуляторами онлайн-магазину Баттері за номером моделі пристрою або заводським номером батареї можна знайти оригінальні та сумісні моделі від інших пристроїв. А також високої якості аналоги від сторонніх виробників.

Актуальні моделі смартфонів із батареєю високої ємності

Хоча виробники смартфонів віддають перевагу тонкішій конструкції, а не високій автономності, на ринку все ще є пристрої з високим часом роботи без підзарядки. Вони стануть відмінним придбанням для тих, хто часто знаходиться далеко від джерел живлення, але завжди повинен бути на зв’язку та впевненим, що акумулятор смартфона не підведе.

Moto G32

Пристрій із найкращим часом автономної роботи, але не з найпотужнішими комплектуючими. Він оснащений батареєю ємністю 5000 мАг, якої вистачає на 16 годин роботи в активному режимі з переглядом відео на середній яскравості. А без навантаження може прослужити до трьох діб на одній зарядці.

Asus ZenFone 9

Смартфон з флагманською основною камерою та підтримкою високошвидкісної зарядки. Оснащений батареєю на 4300 мАг, він здатний забезпечити 15-годинний запас автономності, навіть незважаючи на значний чіп Snapdragon 8+ (Gen 1) на борту.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Високопотужний девайс з акумулятором на 5000 мАг та запасом автономної роботи в 12 годин на повній яскравості дисплея та з частотою 60 Гц. Екран цього смартфона здатний також працювати і на частоті 120 Гц, але подібний режим різко садить батарею, томуАКБ девайса витримує лише 3 години без заряджання. Втім, він заряджається всього за годину.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button