Суспільство

Сумна дата: сьогодні виповнюється три роки, як розпочалася війна на Донбасі

Цього дня три роки тому на Донбасі розпочалися бойові дії, так звана активна фаза АТО – збройне протистояння української армії російським окупантам.

Через напружену ситуацією на сході України, що склалася на середину квітня 2014 року, зокрема силовими захопленнями озброєними людьми ряду українських міст – Слов’янська, Горлівки, Краматорська, Костянтинівки, Лиману (тоді — Червоного Лиману), Бахмута (тоді – Артемівська), Покровська (тоді – Красноармійська) та ін., 14 квітня секретар РНБО і виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов підписав указ про введення в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України».

Тоді ж на півночі Донецької області розпочались активні бойові дії.

За даними управління Верховного комісара ООН з прав людини, за період конфлікту на Сході України загинуло майже 10 тис. осіб, понад 23,5 тисячі дістали поранення (як військовослужбовці ЗСУ, так і цивільні). Майже два мільйони українців змушені були залишити рідні домівки і стали біженцями, внутрішньо переміщеними особами, а ті, хто залишився на окупованих бандитами територіях або на межі зіткнення, щодня наражаються на смертельну небезпеку.

На жаль, за три роки протистоянь від рук російських найманців загинуло кілька сотень захисників із Чернігівщини.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button