Суспільство

Супрун хоче карати лікарів за видачу фальшивих довідок про вакцинацію

Про розробку таких законодавчих змін пише в.о. міністра охорони здоровя України Уляна Супрун в колонці для «Української правди. Життя».

«Ми почали розробку законодавчих змін щодо вакцинації, які чітко регламентують питання обов’язковості вакцинації, посилять відповідальність за відмову від вакцинації без медичних протипоказань, видачу фальшивих довідок і головне – забезпечать дотримання рівню якості вакцин, які використовуються в Україні та допоможуть сформувати лікарську культуру щеплення та поствакцинального контролю здоров’я», – зазначила очільниця МОЗу.

Вона навела статистику, що за останній рік в Україні захворіли на кір 6784 осіб, а померли 8 людей. Серед захворівших 86% не були вакцинованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закликає вакцинувати дітей і вакцинуватися дорослим

«Іноді нам кажуть: але ж серед захворівших є 14% вакцинованих. На жаль, технічно неможливо перевірити скільки з них мали підробні довідки, а це все ще є огидною та руйнуючою людські життя практикою в нашій країні», – пояснила Супрун.

За останніми соціологічними дослідженнями UNICEF, у 2017 році 84% батьків сказали, що роблять щеплення згідно з календарем вакцинації, в той час як в 2014 році ця доля складала 63%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівців лякають грипом

Раніше в.о. міністра охорони здоровя України вже заявляла про необхідність посилення відповідальності за відмову від вакцинації.

Джерело: «Українська правда. Життя»

Ще статті по темі

Back to top button