Суспільство

«Сусідський терор»: чернігівець погрожує підірвати багатоквартирний будинок

39-річний чоловік Павло Ленько тримає у страху всіх жителів будинку по вулиці Попудренка, 12А у Чернігові. Він погрожує підірвати будинок разом з усіма його мешканцями, залякує дітей і сусідів.

Про це ЧЕline розказала його сусідка Вікторія Белік.

«Ось сьогодні зранку, коли я виходила, то він порнографію дивився на максимальній гучності, стукав у стіни. Зазвичай він сильно стукає у стіни, гучно включає музику», – розказує дівчина.

94691989_2743278282448088_4800102368232341504_n

Вона зазначає, що її власна дитина не живе з нею вже місяць, а живе з її мамою, бо боїться сусіда. За словами Вікторії, чоловік піджидає її на сходовому майданчику, пише любовні листи, атакує в соціальних мережах і викрикує на її адресу образливі закиди сексуального характеру. «А два дні тому погрожував, що виллє на мене кислоту», – нервово розказує дівчина.

Що робити із чоловіком, не знають навіть його батьки. Зараз вони виховують його доньку, яка, за словами сусідів, також боїться тата. Він погрожує і своїм батькам: у разі, якщо вони до 3 травня не віддадуть йому дитину, він влаштує феєрверк просто в будинку.

«3 травня йому 40 років. Він сказав, що влаштує феєрверк. Я особисто сьогодні чула, як він кричав у своїй квартирі, що підірве себе і нас, а також усіх, хто з нами живе. Поста написала, щоб якщо найближчим часом він нас підірве, аби ніхто не казав, що нічого не знав», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці Вікторія Белік.

Як розповіла Вікторія, сусід вживає наркотики. Батьки готові оплатити реабілітацію, однак добровільно він лікуватися відмовляється, а силою втримати його ніхто не може. Окрім того, за словами матері чоловіка, в нього і раніше були спроби самогубства, але зараз він хоче зробити це «красиво і масово». «Він вважає себе богом, у під’їзді встановив нам ікони і сказав, що влаштує райдужний рай на землі», – каже Вікторія.

8 березня чоловік мало не підірвав цілий будинок. Відкрив усі конфорки в квартирі, вибіг із дому і почав галасувати, що зараз буде вибух. Сусіди викликали службу газу, вона відключила його квартиру від газопостачання, але чоловік каже, що це його не зупинить.

94570702_2743278382448078_2225447346055938048_n

Як зазначають сусіди, до поліції звертаються мало не по три рази на день, але правоохоронці нічого не роблять.

«У поліції казали, що вибити двері до його квартири можна буде лише тоді, коли мене там вбиватимуть. Наш дільничний узагалі каже, що не хоче з цим розбиратися, що йому ці проблеми не потрібні, і каже: «Може, ви самі вирішите це питання, найміть когось, хай його вивезуть», – розповіла журналістам Вікторія.

У свою чергу в поліції Чернігова кажуть, що дільничний регулярно приходить, контролює ситуацію, проводить роз’яснювальні бесіди з чоловіком та його батьками. «Дільничний склав протокол на цього сусіда за порушення тиші, викликав його до себе та було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.129 «Погроза вбивства». Максимальний строк обмеження волі – на строк до 2 років», – зазначила прессекретар Чернігівського відділу поліції Наталія Слабеняк.

Кримінальне провадження було відкрито після того, як сусідка написала заяву, що її життю загрожували.

Щодо погроз про запуск феєрверків у будинку 3 травня в поліції сказали, що сусіди можуть викликати на цю дату патруль і дільничного, який проконтролює ситуацію та проведе бесіду із чоловіком.

Редакція видання ЧЕline триматиме ситуацію на контролі та повідомлятиме читачів про подальший розвиток подій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button