Суспільство

Сварка чернігівських журналістів: як допис у Facebook спровокував емоційний батл

Чернігівська журналістка Наталія Іващенко на своїй сторінці у Facebook опублікувала емоційний допис, у якому висловила обурення стосовно того, що деякі жителі обласного центру досі виступають за збереження радянських топонімів.

Зокрема, є чернігівці, які категорично висловлюються проти того, щоб постать видатного українського діяча і дисидента Левка Лук’яненка була увіковічнена в топонімічній назві. Натомість, деякі люди прославляють відомого радянського полководця Костянтина Рокоссовського. Мовляв, у жодному випадку не варто було перейменовувати вулицю його імені на алею імені Левка Лук’яненка.

Цей допис спричинив справжнє ідеологічне протистояння серед журналістської спільноти в коментарях.

Основною опоненткою тут виступила інша чернігівська журналістка — Ольга Чернякова. Журналістка дорікнула Наталії Іващенко, що подібні дописи недоречні, адже кожен має право на «власну точку зору».

Утім, ця теза спричинила жваве обговорення й обурення. Журналісти почали пояснювати, що в умовах війни і після звірств російських окупантів ми безапеляційно маємо відмовлятися від всього радянського та російського.

«Авжеж, путін теж має свою точку зору. Будьте стриманими», — зазначив журналіст, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Олександр Назаренко.
Наводимо вам кілька скрінів, на яких – ідеологічне «протистояння» коментарів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button