Суспільство

Світлячки рятувальників: «надзвичайними» розповіли про нічну «амуніцію»

Світильник для пошуку загублених «грибників» виявився фейком. «Надзвичайники» спростували інформацію, яку поширювали в інтернет-мережі, про те, що для пошуку загублених в лісі людей використовують, так звану світлову вежу.

«Вночі пошук загублених в лісі взагалі заборонений», — сказав Андрій Лобас, начальник пожежно-рятувального поста аварійно рятувального загону управління ДСНС в Чернігівській області

Згадану вежу ж назвали неефективною для такого пошуку взагалі, тому що освітлює вона приблизно в радіусі 20-30 метрів, тобто світить за принципом лампи, і багато побачити від цього не можливо.

«Першочергове призначення освітлювальної установки «Світлова вежа»,  це для освітлення місця проведення аварійно-рятувальних робіт , пожеж тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Людина у вогні: чернігівський фотограф показав реалії служби в ДСНС (Відео)

В її комплект входить генератор який дає енергію для світла та надування вежі за допомогою компресора та сама вежа, зроблена з тканини,  на кшталт  парашутної.

Вежа стоїть на розтяжках. Її висота в надутому вигляді 7 метрів.  В здутому вигляді вона складається за принципом парашуту і т.п», — розповів Андрій Лобас.

Наразі така вежа, як окремий елемент, одна на область, в Чернігові. Раніше її  використовували десь 3-4 рази на рік. Зараз рідше, через те, що такі вежі,вже як  стаціонарні освітлювальні щогли, є в комплекті нових пожежних машин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button