Суспільство

Свято наближається: цьогоріч торгівля новорічними ялинками буде

Попри те, що в країні триває війна, українці одностайні: принаймні в дітей москалі не мають права вкрасти новорічні свята. Зрозуміло, що гучних ранків і святкувань, як завжди, не буде, але принаймні ялинку встановити треба.

Але знову ж виникає запитання, чи зможуть цьогоріч батьки або дитячі заклади купити новорічні деревця для своїх дітей?

«Ялинкові базари не на часі. Але реалізація новорічних ялинок у лісництвах буде. Тобто якщо є бажання, то купити новорічне деревце можна. Є також ФОПівці, які працюють із держлісгоспами. Вони оптом закуповують новорічні ялинки та сосни і потім на ринках, де мають свої місця, торгують», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Перев’язко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожники Чернігівщини продовжують боротьбу зі снігом та ожеледицею

За його словами, з огляду на нинішні реалії та логістику, традиційні ялинкові базари тепер невигідні. Але ж плантації новорічних деревець саджали та доглядали, тобто нічого в цьому питанні не змінилося. До того ж плантації новорічних ялинок, які нині можна рубати, закладали ще до повномасштабної війни – три чи п’ять років тому.

«Торгівля новорічними деревцями вже розпочалася. Хто завчасно хоче встановити ялинку і хто займається виїзною торгівлею, то може заздалегідь зробити замовлення. Нині мінусова температура, то деревця нормально зберігаються», – пояснив Володимир Перев’язко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button