Суспільство

«Тарасомобіль»: подробиці про електромобіль, який змайстрував батько для сина

У селищі Любеч на Чернігівщині місцевий житель Петро Тарасенко змайстрував для свого сина, хворого на ДЦП, електромобіль. Односельці назвали електрокар «Тарасомобіль», який, до речі, розганяється до 15 км на годину.

Як розповів Тарас Тарасенко, спершу з батьком дивилися засоби пересування через інтернет, але або конструкція, або інші параметри не підходили. Тарас працює в місцевому будинку культури, тож двічі на день йому треба діставатися до місця роботи. Раніше молодий чоловік використовував інвалідні візки, однак вони часто виходили з ладу.

67930415_347926152822343_6400594494835654656_nПотім батько (який усе життя працював водієм) разом із другом почав складати електромобіль. Транспортний засіб заряджається від звичайної розетки. За розрахунками, заряду має вистачати на 60 км, хоча чоловік поза межі населеного пункту ще не їздив. Хіба що одним із перших був виїзд до лісу. Тарасенко уточнив, що цей транспортний засіб не потребує реєстрації, оскільки має потужність 1,5 кВт (реєструвати потрібно з 3 кВт).

Вартість «авто» становить приблизно 25 тис. грн без вартості роботи. Тарасенко допускає, що такий електромобіль може зацікавити людей з особливими потребами та покращити їх мобільність, але ціна для багатьох може виявитися зависокою, якщо полічити вартість деталей і власне роботи.

33-річний Тарас Тарасенко має діагноз ДЦП з дитинства, однак живе активним життям, займається улюбленою справою – музикою. Є учасником і лауреатом різних міжнародних творчих конкурсів. Автор гімну міжнародного фестивалю «Київська Русь», що традиційно проходить у селищі в серпні кожного року.

Ірина Синельник

Фото надані Тарасом Тарасенком

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button