Суспільство

Тарновські та Чернігівщина: цікаві історичні факти

Тарновські  — це династія декількох поколінь українських аристократів, які цінували старовину і старожитності, досліджували українську історію та підтримували фінансово українських митців.

Вони залишили по собі неоціненний спадок у матеріальному вигляді та у вигляді вічної пам’яті та шани за величний палац у Качанівці, колекцію шевченківських творів — художніх робіт і автографів, інших унікальностей та старожитностей, які стали основою потужної колекції нинішнього Чернігівського історичного музею, який носить ім’я одного із цієї знаної родини – Василя Васильовича Тарновського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині молодь співає українські традиційні пісні зимової обрядовості

Саме роду Тарновських —  меценатів та колекціонерів, благодійників та  збирачів мистецтва присвячений один із фільмів проєкту «Гра долі», повну версію якого можна подивитися за посиланням.

Більше про Тарновських можна дізнатись, відвідавши Чернігівський історичний музей ім. В.В.Тарновського ((046) 267-66-50) та  Національний історико -культурний заповідник «Качанівка» ((097) 379-40-86).

Звертаємо увагу на те, що всі музейні заклади працюють у режимі воєнного стану, тому про більш детальну їх роботу та відвідання музеїв краще домовитись завчасно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button