Суспільство

Технік-механік з Ніжина лікує кошенят та роздає людям (Фото)

Ніжинець Валерій (прізвище не називає) збирає і лікує бродячих котів. Сам купує їм ліки, возить до ветлікарні. Уже здорових та їхнє потомство роздає людям. Його котики чисті, пухнасті, вгодовані…

Люди охоче беруть домашніх улюбленців.

Тетяна розповідає: «Котика давно хотіла завести вдома для донечки. А сьогодні от побачила і взяла. Вибирала хлопчика, господарю дала символічні гривні – на корм».

Валерій за професією технік-механік, зараз на групі по стану здоров’ю, тож не працює. Має добре серце, тому не може пройти повз бездомне кошенятко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирилапа зірка Інстаграму: кішка-блогер із Чернігова завойовує серця американців

«Буває йдеш, а там сидить змокле, хворе та голодне, я за пазуху — та й додому. Вилікую, виходжу. У мене 10 знайд. Є й такі, яких мені підкидають. Справа клопітна, кожного потрібно нагодувати, лікувати. Частина живе в квартирі, частина в підвалі, в будинку ні мишей, ні крис – всіх виловили, — каже чоловік. 
Родина Валерія з батьковою доброю справою змирилася. А сусіди, звісно, не всі в захваті. — Це ж не я їх приманюю, це ж ви, люди, їх викидаєте», — ділиться він.

Є у Валерія і улюблениця Матильда. Її він знайшов біля пам’ятника афганцям п’ять років тому.

«Бачу сидить кволе, вичухав, але більмо на оці так і залишилось. Ось сьогодні Матильдиних пухнастиків-мишеловок віддаю у добрі руки», — зазначає господар тваринок.

Окрім котів, має чоловік і сім собак, двоє з них слухняно сиділи біля господаря поки він займався благородною справою.

Джерело: Ніжинська міська газета «Вісті»

Ще статті по темі

Back to top button