Суспільство

Температура знизиться й опадів побільшає: синоптики – про другу половину жовтня

Погода в жовтні зазвичай контрастна і може змінюватися кілька разів на день. Але наразі синоптики віщують, що температура залишатиметься досить високою, а опадів, порівняно з сухим вереснем, стане значно більше.

А щодо «бабиного літа», яке зазвичай буває восени, то метеорологи зазначають, що нині в нас і так доволі тепло. Однак уже цього тижня ми відчуємо зниження температури, до нас нарешті може завітати метеорологічна осінь. І опади можуть накрити всю територію країни, що добре для сільського господарства.

Для жовтня характерне таке явище, як тумани. Тож цього місяця таких явищ може бути значно більше, порівняно з попередніми місяцями, коли панувала антициклональна суха погода, було сонячно та ясно.

Чернігівські синоптики традиційно далеких прогнозів не складають. Але віщують, що найближчими днями на Чернігівщині пануватиме осіння погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина з Ніжина була дружиною всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо (Фото)

«8 жовтня буде хмарна погода з проясненнями, вночі дощ, удень подекуди невеликий дощ. Вітер західний, 9-14 м/с. Температура по області вночі 5-10, вдень 11-16 тепла.

На 9-10 жовтня передбачається мінлива хмарність.

9 жовтня без істотних опадів, місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 3-8, вдень 13-18 тепла. 10 жовтня без істотних опадів, подекуди туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 7-12, вдень 16-21 тепла.

11 жовтня вночі без істотних опадів, удень деінде невеликий дощ. Температура вночі 7-12, вдень 16-21 тепла. 12 жовтня вночі дощ, вдень іноді невеликий дощ. Температура вночі 10-15, вдень 13-18 тепла», – розповіли в Чернігівському обласному центрі з гідрометеорології.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button