Суспільство

Тепер усі охочі зможуть отримати правові консультації онлайн завдяки «WikiLegalAid»

У Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою 13 грудня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області Олеся Пирковська презентувала довідковo-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid».

«WikiLegalAid» – це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій, що дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові запитання», – зазначила заступник директора.

Платформа була створена з метою надання якісних правових консультацій співробітниками системи безоплатної правової допомоги. Зараз скористатися можливостями платформи «WikiLegalAid» може кожен, хто має доступ до мережі Інтернет.

Перевагами платформи є те, що вона:

  • Систематизована – вся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультацію на певну тематику було зручно та легко.
  • Актуальна– процес оновлення правових консультацій триває постійно; інформація в базі містить і нові зміни в законодавстві, і зміни в судовій практиці.
  • Вичерпна– за допомогою бази правових консультацій можна знайти максимум інформації з правового питання, а також судової практики та зразки судових документів.
  • Доступна – незалежно від того, де ви перебуваєте (вдома, на роботі, у віддаленому районі), ви маєте доступ до якісної правової інформації,
  • Проста – знайти актуальну інформацію з багатьох правових питань тепер можна на єдиній базі правових консультацій, що містить як посилання на актуальну законодавчу базу, так і практичні рекомендації від фахівців системи БПД.
  • Безкоштовна– доступ до всіх правових консультацій бази є безкоштовним для користувачів платформи.
  • Для всіх – базою правових консультацій можуть користуватись як практикуючі юристи, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультація сформована так, що відповідь буде зрозуміла усім.

У базі правових консультацій міститься понад 1 400 консультацій на найактуальніші правові питання, з якими звертаються клієнти до системи БПД. Окрім правової інформації, в них міститься судова практика та зразки правових документів. База правових консультацій містить статті, відповідно до галузей права. Ця база була створена на основі найактуальніших і найпоширеніших запитань, із якими звертаються громадяни до системи БПД.

Працівники системи БПД систематично використовують базу правових консультацій «WikiLegalAid» для надання первинної правової допомоги. При чому системою БПД уже було надано понад 1 200 000 правових консультацій.

Щоб скористатися базою правових консультацій, достатньо ввести в пошукову строку на головній сторінці «WikiLegalAid» ключове слово або частину слова (корінь слова) і поставити знак «*», що звузить пошук. Пошук видає перелік консультацій, які містяться в базі.

Здійснення пошуку також можливе через структуру категорій «WikiLegalAid» за галузями права. Скориставшись таким шляхом пошуку, можна побачити всі галузі права, за якими є правові консультації в базі.

Олеся Пирковська у своєму виступі подякувала партнерам проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» за активну підтримку розвитку бази правових консультацій!

Нагадуємо, по правову допомогу можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області за адресою: м.Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711, тел: (0462) 651-477, E-mail: [email protected]

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Ще статті по темі

Back to top button