Суспільство

Тепліший за норму: синоптики дали прогноз погоди на квітень

У квітні 2023 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах від 9 до 13 тепла. Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“На правому березі Дніпра буде +11°…+15°, а на Лівобережжі очікується більш холодна погода, +4°…+9°”, – зазначили синоптики.

Крім того, на заході України в суботу, 1 квітня, очікуються дощі і зливи. Температура коливатиметься в межах +12°…+15°.

На півночі України також дощитиме, однак у Сумській області ймовірність опадів нижча. Тут повітря прогріється до +9°…+13°.

“У центральній частині України тепло розподілиться нерівномірно. У районі Полтави та Дніпра стовпчики термометрів покажуть лише +8°, а на решті території повітря прогріється до +11°…+13°. Місцями пройдуть невеликі дощі”, – наголосили експерти.

Зокрема на сході України сьогодні буде найхолодніше. Тут термометри покажуть +4°…+7°. У Луганській і Донецькій областях домінуватиме суха погода з невеликою хмарністю, а на Харківщині буде похмуро й очікуються невеликі дощі.

Зазначається, що на півдні України також будуть температурні контрасти. У Запоріжжі температура підніметься лише до +8°, а на решті території повітря прогріється до +10°…+13°. Місцями пройдуть дощі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button