Суспільство

Ті, хто виїхав, мають лікуватися за місцем проживання: ситуація з медичною сферою в Чернігові

Нестача кадрів та епідеміологічна ситуація в Чернігові – основні теми доповіді генерального директора КП «Чернігівська міська лікарня №2» ЧМР Владислава Кухаря під час щотижневої ранкової наради Чернігівської міськради, що відбулася 16 січня 2024 року.

За словами Владислава Кухаря, наразі епідеміологічна ситуація в області контрольована:

Захворюваність на грип та ОРВІ нижча за епідеміологічний поріг на 21%. Певне збільшення спостерігається, але наразі ми перебуваємо на середньому сезонному рівні щодо захворюваності на інфекційні хвороби, тож все в межах норми.

Водночас під час своєї доповіді генеральний директор КП «Чернігівська міська лікарня №2» ЧМР зазначив, що наразі медична сфера міста переживає гострий брак кадрів, через що погіршується рівень надання відповідних медичних послуг містянам:

Прохання до всіх мешканців Чернігова: в зв’язку тим, що наразі відбувається активний призов медичних працівників до ЗСУ, є певне навантаження і певне зменшення кількості персоналу, що може здійснювати прийом пацієнтів. Тому просимо з розумінням поставитися до деяких питань стосовно черг, не настільки швидкого прийому, на який можуть розраховувати люди, у зв’язку з вищезгаданими проблемами.

Також генеральний директор КП «Чернігівська міська лікарня №2» ЧМР Владислав Кухар закликав чернігівців, які наразі проживають за кордоном, лікуватися в медичних закладах, розташованих за місцем проживання:

Хочу наголосити на тому, що ті наші мешканці, які виїхали за кордон і не можуть там по року-півтора потрапити на прийом до відповідних вузькопрофільних фахівців, приїжджають сюди, до Чернігова, і починають скаржитися, що вони тут тільки три дні і вони повинні встигнути все зробити. Такого не буде, ми не маємо можливості обслуговувати так швидко. Тим паче, якщо ви виїхали, ці питання краще вирішувати за місцем вашого тимчасового перебування.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button