Суспільство

Трагічна втрата: загинув воїн з Чернігівщини 

Куликівська громада знову в жалобі. Сьогодні отримали офіційне сповіщення про загибель ще одного славного сина Куликівщини —  Олександра ДЕРКАЧА із Салтикової Дівиці.

Про це повідомляє голова громади Юлія Постернак.

ДЕРКАЧ Олександр Володимирович народився 10.08.1976 року  в селі Салтикова Дівиця у родині службовців. Батько працював водієм, мама – багато років директором сільського будинку культури.  Мав ще двох сестер. Після закінчення місцевої школи навчався у Чернігівському  ПТУ № 18. 

Одружився. Багато років проживав з родиною в м. Ніжин.  Так склалося, що долі розійшлися, але у Олександра підростає 17-річний син.

Працював на різних роботах в Чернігові, Ніжині, інших містах. Географія трудового шляху Олександра сягнула й за межі України.  На момент повномасштабного вторгнення працював у Латвії. 

У 2023 році усвідомлено повернувся  до України. Одразу ж повідомив рідним, що не буде уникати мобілізації і піде захищати свою державу. Так і сталося.  Але, на жаль, військовий шлях Олександра був недовгим. Мобілізований у жовтні цього року, після навчального центру у складі військової частини А 2298 був передислокований на південний фронт.  Сумлінно ніс службу на посаді гранатометника-розвідника розвідувального відділення розвідувального взводу розвідувальної роти в/ч А 2298. 

20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу с. Вербове Пологівського району Запорізької області Олександр Деркач загинув, до останнього залишаючись вірним присязі та військовому обов’язку.

Ще статті по темі

Back to top button