Суспільство

Триває відбудова зруйнованого автомобільного мосту в Чернігові (Фото)

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Чернігівщину відвідав міст через Десну поблизу Чернігова. Це один із пріоритетних інфраструктурних об‘єктів Агентства відновлення на півночі країни.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Міст на в’їзді до Чернігова було зруйновано в ніч на 23 березня 2022 року, коли місто було в тактичному оточенні ворога. Вибух обвалив два прогони мосту. На той момент це було єдине автомобільне сполучення з лівим берегом у напрямку Києва. Через авіаудар Чернігів перетворився на острів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менський громаді опалювальний сезон закінчиться 14 квітня

Після деокупації області автомобільне сполучення Чернігова з Києвом Агентство відновлення забезпечило дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів. Почати відновлення мосту через Десну одразу було неможливо. Навіть для того, щоб розібрати завали та розмінувати територію і дно річки, довелося чекати, аби спала повінь. Висока вода трималася до травня.

Капітальне відновлення мосту триває з минулого року. Нова споруда буде побудована з урахуванням актуального потоку транспорту.

Що вже готово? Збудували під’їзні дороги до понтона, яким наразі здійснюється в’їзд до Чернігова. Водночас розпочали підготовку до масштабних будівельних робіт. Вибухотехніки паралельно розмінували решту території навколо мосту.

Війна завдала суттєвих руйнувань дорожній інфраструктурі Чернігівщини. Пошкоджено 680 км доріг державного значення та 27 мостів. Агентство відновлення забезпечило функціонування близько 20 тимчасових переправ, які забезпечують логістичні зв’язки з сусідніми областями. Також більше як 10 мостів відновлюють капітально.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button