Суспільство (відео)

Тролейбус на «Шерстянку», енергонезалежність Чернігова та початок навчання в серпні: про що говорили під час наради в міськраді (Відео)

Чернігів готовий до запуску тролейбусного маршруту сполученням «Мікрорайон «Шерстянка» – Діагностичний центр». «Готовність» під час чергової ранкової наради підтвердив начальник комунального підприємства «Тролейбусне управління» Чернігівської міськради.

 «Історична подія в житті нашого міста – поїде тролейбус на Шерстянку через Подусівку, Діагностичний центр. Тролейбус з автономним ходом. Усе, пишіть оголошення.»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови

Заплановано, що маршрут має запрацювати вже 23 липня, а вийде на нього тролейбус з автономним запасом ходу. Він з’єднає Шерстянку через Подусівку та центр міста з Бобровицею.

Загалом же однією з основних тем під час ранкової наради стали обмеження споживання електроенергії в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові медики швидкої реанімували 71-річного чоловіка, в якого зупинилось серце

 «Багато до мене дуже звернень надходить. Вони часто об’єктивні, інколи це крик душі. Є багато питань локальних. Те, про що доповідали мені, це те, що Чернігівська область – це та, де мало не найбільше страждають зараз від відключень електроенергії.»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови

 «У нас дійсно досить складна ситуація в енергосистемі. Ліміти, які нам доводить НЕК «Укренерго», не можемо ні скорегувати, ні скасувати. Протягом доби вводитимуть чотири черги відключень, для містян це означає, що будуть відключення десь по 16 годин на добу.»,- Олександр Ленько – старший диспетчер Чернігівської міської оперативно-диспетчерської групи АТ «Чернігівобленерго»

Складна ситуація з відключеннями наразі й у об’єктів критичної інфраструктури міста. Якщо у 2022-2023 роках вони були перепідключені до альтернативних ліній живлення, що давало їм змогу працювати на постійній основі, то наразі ситуація погіршилася. До прикладу, «Масани» – один із тих мікрорайонів, що залишається найбільш проблемним. Ситуація з водопостачанням до найвищих поверхів під час відключень світла тут критична.

 «На даний час критична інфраструктура забезпечується в повному обсязі, окрім деяких питань щодо котельних і підвищувальних насосних станцій КП «Чернігівводоканал». До прикладу, Масани, де нам відомо про складну ситуацію.»,- Олександр Ленько – старший диспетчер Чернігівської міської оперативно-диспетчерської групи АТ «Чернігівобленерго»

Разом із тим у Чернігові триває ремонт дорожнього покриття на вулицях міста: на кількох із них завершили ямкові дорожні роботи, по вулиці Мазепи триває капітальний ремонт покриття.

 «По Михайлевича в принципі ми закінчили все. По Мазепи плануємо цього тижня зрізати верхній шар, думаю, з наступного тижня ми закатаємо. Струменевим методом ми пройшли Небаби, Широку, Довгу, Чорновола, Старобілоуську, Павлова. Сьогодні закінчимо Ціолковського та йдемо на Квітневу.»,- Руслан Волок – начальник КП «АТП-2528» ЧМР

Наостанок обговорили під час наради можливість розпочати навчальний рік у закладах освіти Чернігова на кілька тижнів раніше. Наразі освітяни потреби у цьому не вбачають.

 «Це питання ми обговорили з освітянами. Я спілкувався з колегами з інших областей. Нема доцільності та раціональності в початку навчального року на два тижні раніше.»,- Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button