Суспільство

«Цифровий щит Менської громади»: реєстри та дані про людей під надійним захистом

Захист даних від кібератак і кіберзлочинців – серйозна проблема нинішнього часу. Тож громадам треба крокувати в ногу з часом, аби убезпечитися від прикрих наслідків.

Зокрема в Менській громаді ГО «Добрі ініціативи Менщини» презентувала результати проєкту «Цифровий щит Менської громади», впровадженого за підтримки «U-LEAD з Європою».

«Сама ідея виникла, ще під час реалізації навчальної програми «Громада 4.0», тобто коли ми навчалися писати цифрові проєкти. І однією з ідей якраз і стала кібербезпека. Тож у межах програми «Громада 4.0» ми напрацювали концепцію та захистили її. А вже у 2024 році впродовж шести місяців ми разом із командою та партнерами працювали над тим, щоб «збудувати» справжню фортецю в цифровому просторі», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей із Чернігівщини запрошують до участі в літературному конкурсі   

Реалізацію проєкту почали з квітня. Він передбачав не лише технічні заходи, дуже важливим компонентом було навчання персоналу: відбулося 10 навчальних семінарів для ознайомлення працівників із тим, які проблеми виникають у цій сфері та як реагувати на загрози і виклики.

«На сьогодні вже завершено весь передбачений комплекс заходів: це облаштування локальної мережі, серверної, встановлення шифраторів для зберігання даних, технічних пристроїв для зберігання й архівування даних, встановлено ліцензійні операційні системи Windows 11, і, звісно, відбулося вже згадане навчання.

Це все реалізовувалося для органів місцевої влади – міської ради та старостатів. Тож реєстри, дані про людей та інша важлива інформація тепер у нас під більш надійним захистом.

Для громади це означає швидший доступ до інформації, безпеку персональних даних і зручні сервіси», – пояснив Юрій Стальниченко.

Менська громада готова ділитися своїм досвідом з іншими громадами Чернігівщини та України загалом.

Ірина Осташко

Фото – Юрій Стальниченко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button