Суспільство

Цьогоріч на Чернігівщині модернізують близько 130 км доріг місцевого та комунального значення

В рамках Президентської програми «Велике будівництво» у 2020 році Чернігівська ОДА реалізує 64 проєкти, спрямованих на оновлення 33 ділянок автошляхів місцевого значення та 31 ділянки вулиць і доріг комунальної власності.

Роботи на суму 656,3 млн гривень фінансуються коштом державного дорожнього фонду. Загальна протяжність запланованих до ремонту ділянок автодоріг — близько 127 кілометрів.

Проєктно-кошторисна документація виготовлялась з урахуванням стану дорожнього покриття та прилеглої інфраструктури на основі чого визначався вид ремонту – капітальний чи середній поточний і формувався перелік робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт дороги Ніжин-Прилуки за завершальній стадії

Зокрема, капітальним ремонтом буде охоплено 3 маршрути, загальною протяжністю 11 км.  На відрізку Зайці – Льгів – Левковичі роботи вже завершені. Ще на двох тривають роботи – це Остер –Білейки з під’їздом до  с. Одинці, Лосинівка — Мала Дівиця з під’їздом до с. Червоний Пахар.

«Особливу увагу приділяємо покращенню якості ремонту доріг місцевого значення і подовженню терміну експлуатації дорожнього покриття за допомогою інноваційних технологій. В ході проведення капремонтів при влаштуванні  верхнього шару покриття асфальтобетонної суміші на бітумі застосовували полімерно-модифікуючу добавку», — поінформував перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Вперше за останні роки на дорогах місцевого значення активно ремонтуються мости. У цьому році капітально відремонтують 9 об’єктів. Вже завершили міст через р. Віть на Новгород-Сіверщині, ще по семи – роботи тривають. На один об’єкт, розташований в Срібнянському районі, оголошено повторний тендер.

Наразі звершили поточний середній ремонт на 9 ділянках місцевих автошляхів і 23-ох дорогах комунальної власності. По 8 місцевим дорогам роботи ще тривають, половина з них має ступінь готовності 90%. Ще дві – на стадії укладання договорів з підрядною організацією, по двом йде оскарження в АМКУ.

Статистика свідчить, що близько третини ДТП трапляються через незадовільний стан доріг і невідповідність дорожніх умов характеру руху. Тому паралельно з відновленням асфальтобетонного покриття дорожники виконують комплекс робіт для посилення безпеки руху.

«Оновлення доріг, особливо в сільській місцевості, визначено одним із пріоритетних завдань у роботі облдержадміністрації. Адже це не лише комфорт і зручність, але й безпека для всіх учасників дорожнього руху. Окрім облаштування якісного дорожнього одягу роботи включають впорядкування узбіч та заїздів, встановлення елементів безпеки — знаків, розмітки, автономного освітлення тощо», — зауважив Віталій Загайний.

Під час відбору проєктів обов’язково враховували соціальну складову. Пріоритет надавався дорогам, де пролягають маршрути шкільних автобусів, екстреної допомоги, під’їзди до інших важливих об’єктів інфраструктури, тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button