Суспільство

Цьогоріч в області послугами служби зайнятості скористалися більше 30 тисяч осіб

Наприкінці минулого тижня в Чернігівському обласному центрі зайнятості підбили підсумки діяльності цього року та окреслили плани на наступний.

Як повідомила директор центру Лідія Падалка, протягом 11 місяців за сприяння служби зайнятості вдалося працевлаштувати понад 26 тисяч громадян, з них 10 тисяч — зареєстрованих безробітних. Більше трьох тисяч безробітних за направленням набували нових професій та підвищували кваліфікацію (на 17% більше порівняно з минулорічним показником). У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь понад 6 тисяч безробітних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба зайнятості впроваджує нові сервіси для роботодавців

Серед позитивних змін — збільшення кількості вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості. За січень-листопад їх надійшло 31,5 тисячі.

Натомість до основних проблем ринку праці (демографічна криза та трудова міграція) додались нові виклики. Йдеться, насамперед, про скорочення штату держслужбовців, працівників освіти та охорони здоров’я, державних лісгоспів, підрозділів Укравтодору та інших. Тому нині завдання служби зайнятості — докласти максимум зусиль для оперативного повернення вивільнених людей до праці.

На часі також і зміна пріоритетів у профорієнтаційній роботі. Наступного року головна увага приділятиметься дорослому населенню — безробітним та шукачам роботи задля підвищення у них мотивації до праці, формування навичок техніки пошуку роботи, активізації внутрішніх та зовнішніх резервів.

З 2020 року в службі зайнятості з’являться консультанти роботодавця.

— Маємо змінити імідж служби зайнятості, — каже Лідія Падалка. — Адже це не виплатна контора, а партнер. І все, що ми робимо, спрямовано на працевлаштування шукачів роботи та підбір персоналу для роботодавців.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button