Суспільство

Туристичний збір має залишатися в регіонах і спрямовуватися виключно на залучення туристів, – депутат облради

*Актуально

Пандемія коронавірусу цього року суттєво вплинула на туризм – влітку більшість українців зможе задовольнятися лише внутрішнім туризмом.

Як зазначив депутат Чернігівської облради від «Нашого краю» Сергій Баришовець, влада вже звернулася до громадськості з проханням – що вона може зробити для внутрішнього туризму.

«Наш край» пропонує: треба закріпити в законодавстві спрямування туристичного збору виключно на промоцію регіону, де він зібраний. Безумовно, витрачання цих коштів у загальному бюджеті неефективне. Українцям є що показати у своєму рідному краї. Треба лише ефективно це зробити, щоб зацікавити туриста.

«Наша пропозиція базується на досвіді керівників громад і фахівців, які й входять до «Нашого краю», – наголосив Сергій Баришовець.

Також він переконаний, що кожній громаді варто запросити туристичні асоціації та розробити довгостроковий план розвитку туристичної галузі. «Це справа не одного-двох років: інвестор не прийде до Чернігівської області, якщо не повірить у серйозність намірів місцевої влади», – сказав депутат від «Нашого краю».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button