Суспільство

Туроб’єкти Чернігівщини, які були пошкоджені рашистами, відновлять за державний кошт

З метою відновлення зруйнованого майна та інфраструктури, шкода та збитки яким завдані бойовими діями, терористичними актами, диверсіями, спричиненими військовою агресією рф проти України, Кабінет Міністрів України створив Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. Порядок використання коштів Фонду затверджено постановою КМУ від 29 липня 2022 року № 879 «Деякі питання фінансування робіт з відновлення зруйнованого майна та інфраструктури».

Кошти Фонду використовуватимуться для відновлення зруйнованого майна та інфраструктури об’єктів туристичного призначення – готелів, інших об’єктів, призначених для надання послуг з розміщення, закладів харчування, курортних закладів. Об’єкти туристичного призначення, що належать фізичним та юридичним особам всіх форм власності та зруйновані (пошкоджені/знищені) внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України, які знаходяться на території громади, можуть отримати фінансування з Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зранку росіяни знову обстріляли прикордоння Чернігівщини

Одержувачами коштів Фонду є центральні органи виконавчої влади, які подають звернення щодо розподілу коштів Фонду. З метою формування реєстру пошкоджених об’єктів туристичного призначення та подальшим поданням звернення разом із доданими до них матеріалами щодо прийняття рішення про оголошення цільового збору коштів на конкретний об’єкт, Державне агентство розвитку туризму  України просить заповнити Google-форму по вже наявних актах за посиланням  до 1 лютого 2023 року.

Якщо є нові руйнації та пошкодження – прохання заповнювати форму по кожному новому факту пошкодження або руйнування об’єкта туристичного призначення. Звертаємо увагу, що на кожен об’єкт форма заповнюється окремо.

Нагадаємо, що у вересні минулого року Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОВА звертався до всіх громад Чернігівщини та приватних власників  з проханням надати інформацію щодо пошкоджених або зруйнованих об’єктів туристичної інфраструктури. Відповідно до отриманих відповідей буда надана інформація до Державного агентства розвитку туризму України щодо вказаних об’єктів станом на вересень 2022 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button