Суспільство

У Березовому гаю відкрили книжковий пікнік (Фото)

«Книжковий пікнік у Березовому гаю-2018» відкрито! Сьогодні свято дитячої книги в улюбленому місці відпочинку чернігівців започаткувало щовівторкові зустрічі, присвячені читанню.

Ідея зробити в Березовому гаю читальню просто неба вперше була реалізована працівниками обласної бібліотеки для дітей минулого року. Можливість не просто розважитись у парку, а й одночасно ознайомитися з гарними книжками сподобалася і дітям, і батькам, запевняє директор бібліотеки Тамара Клюй. За її словами, «Книжковий пікнік» – це чудова нагода під час літніх канікул почитати, ознайомитися з виданнями, що вміють грати та розмовляти, взяти участь у різноманітних конкурсах і вікторинах.

Анна Крупко завітала на відкриття «Книжкового пікніку» разом з онучкою Кірою. Каже, були тут і торік – дуже сподобалося. У Березовому гаю, на думку жінки, тепер цікаві не тільки гірки чи атракціони. Крім того, акція обласної бібліотеки для дітей прищеплює любов до книги.

До відкриття «Книжкового пікніку в Березовому гаю» працівники бібліотеки підготували насичену програму. Вистава за казкою «Ріпка» несподівано перетворилася на урок фізкультури! І головні ролі в ній зіграли не тільки бібліотекарі, а й читачі. Олена Терещенко розповідає: днями прийшли з донькою Святославою в бібліотеку по нову книгу, отримали пропозицію зіграти роль, погодились – і одержали багато позитивних емоцій!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явиться площа Левка Лук’яненка

А ще був бук-фреш «Читаємо усією родиною». А з новинками-цікавинками юних читачів знайомила Книжкова Фея, відома постійним відвідувачам бібліотеки, як Оксана Трухан – завідувач відділу обслуговування учнів 5-9 класів. «Це такий драйв, такий позитив! Це енергія, яку ти даруєш дітям, але сам водночас отримуєш значно більше», – каже пані Оксана про свою роль.

«Книжковий пікнік у Березовому гаю» працюватиме по вівторках із 10-ї до 12-ї години до кінця літніх канікул. І працівники обласної бібліотеки для дітей обіцяють: програма зустрічей щотижня буде новою, але не менш цікавою, аніж під час відкриття. Незмінним залишиться лише ідея – любов до Книги.

Ще статті по темі

Back to top button