Суспільство

У чернігівських музикантів може з’явитися безкоштовна репетиційна база та можливість виступати на великій сцені

Безкоштовна репетиційна база для музикантів і фестиваль, що дасть змогу їм реалізуватися, може з’явитися в Чернігові. Це передбачає проєкт №68 «Чернігів музичний – Чернігів туристичний» Бюджету участі.

Розробляючи проєкт, автори переслідували дві мети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці подали 82 проєкти на Бюджет участі

Перша – створити репетиційну базу для музикантів, які пишуть авторські пісні, авторську музику та працюють над створенням такого матеріалу та які з низки причин не мають можливості або досвіду показувати себе на великих сценах.

База буде безкоштовною, працюватиме за графіком – за попереднім записом. Одна з головних умов для музикантів – приблизно 70 відсотків матеріалу мають бути українською мовою.

Друга – проведення впродовж літнього періоду 3-4 фестивалів, на яких гурти, що відвідуватимуть репетиційну базу, матимуть змогу показати себе на великій сцені.

«Щоб зробити фестиваль більш масштабним, це стане кроком до мети амбітної, що ми хочемо зробити фестивальний бренд у Чернігові, щоб він був упізнаваним, принаймні в Україні. Фестивальний рух приваблює туристів, і хочеться, щоб Чернігів став одним із таких міст, у якому збиратимуться на фестиваль з усієї країни», – розповів один з ідейних натхненників проєкту В’ячеслав Ярмоленко.

Проголосувати за проєкт можна за посиланням https://chernihiv.pb.org.ua/projects/68

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button