Суспільство

У чернігівському «Класі безпеки» рятувальники навчають молодь важливим аспектам цивільного захисту

У нещодавно відкритому «Класі безпеки» активно проводиться робота по навчанню підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності, а також формуванню культури здорового способу життя.

Так, 16 лютого співробітники Чернігівського районного управління ДСНС навчали учнівську молодь, як не допустити пожежу, що робити, коли вона сталась, методи ліквідації займання до прибуття підрозділів оперативно-рятувальної служби. Про це повідомляють у головному управлінні ДСНС України у Чернігівській області.

Крім того, присутні дізналися правила поведінки на водоймах узимку та як допомогти людині, яка провалилась під кригу. Особливу увагу надзвичайники приділили навчанню мінній безпеці, використовуючи макети боєприпасів та методичні матеріали Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. Не забули рятувальники нагадати й про правила та методи надання першої домедичної підготовки постраждалим.

Наостанок присутні могли відчути себе у ролі справжніх вогнеборців, примірявши спеціальне спорядження, а також мали можливість познайомитись із чотирилапими помічниками рятувальників-кінологів ДСНС вівчарками Зарою та Тошою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківські рятувальники навчають громадян мінної безпеки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button