Суспільство

У чернігівському ліцеї № 15 новий директор

У конкурсі на заміщення вакантної посади директора ліцею №15 у Чернігові перемогу здобула Антоніна Геннадіївна Харченко, яка працює в ньому давно і в тому числі й на керівних посадах. Конкурс проходив у два етапи: перший – письмова перевірка знання законодавства про освіту та вирішення ситуаційного завдання, другий – презентація перспективного плану розвитку ліцею та відповіді на запитання членів конкурсної комісії.

Участь у конкурсі взяли дві кандидатки. Обидві вони, за висновком комісії, показали високий рівень фахових знань та готовність до такої роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чотири школи припиняють набір 1-х класів: куди звертатися батькам

«Це в нас не перший конкурс на заміщення посади директора в Чернігові. І дійсно, обидві претендентки гідні того, щоб очолювати школу. Разом з тим, думка комісії полягає в тому, що на етапі, коли відбувається освітня реформа, досить складно буде навчальним закладам, особливо які перепрофілюються в ліцеї, ці кроки пройти. І потрібна людина, яка вже добре знає колектив і роботу. Тому, в принципі, думка одностайна, що Антоніна Геннадіївна Харченко – на своєму місці. Вона працювала і виконуючою обов’язки директорки, і на інших посадах у школі протягом тривалого періоду і знає що робити з першого дня. Одноголосно комісія підтримала саме її кандидатуру», — зазначив голова комісії, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Комісія ж рекомендувала управлінню освіти Чернігівської міської ради укласти контракт з Антоніною Харченко.

Ліцей №15 є одним із найбільших закладів загальної середньої освіти в Чернігові, тут навчається більше 1300 учнів і працює майже 100 вчителів. Заклад має успішний досвід профільного навчання за напрямками: фізико-математичним, з інформатики, хіміко-біологічним, економічним. За підсумками всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін учні ліцею щорічно займають найвищі призові місця в рейтингу шкіл міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button