Суспільство

У Чернігові через обстріли пошкоджені 27 із 34 шкіл

Будівлі 27 із 34 шкіл Чернігова та 37 із 52 дитсадків зазнали пошкоджень під час бойових дій. Вчителі працюють дистанційно з дому, з інших вцілілих шкіл міста та з інших областей.

Про це в ефірі «Українського радіо: Чернігівська хвиля» розповів начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зробили все, щоб вони не пройшли!»: шосткинські гвардійці розповіли про зустріч із російськими танками під Черніговом

«Із 34 навчальних закладів (це 32 загальноосвітні школи, спецшкола і НРЦ №2) 27 зазнали пошкоджень різного ступеню. Наскільки непридатні до подальшого використання будівлі навчальних закладів, будуть оцінювати спеціалісти. На мою думку, однозначно можна сказати, що 18 і 21-ша школи (школи мікрорайону Подусівка, які знищили авіаударом, — ред..) – не може бути й мови про їх подальше відновлення. Є багато будівель, які отримали пряме попадання снарядів. Наскільки відбулись зміни в їх конструкціях, будуть оцінювати фахівці», — сказав Василь Білогура.

Нині ж у Чернігові організували дистанційне навчання школярів.

«Хто може із вчителів працювати з дому – працює з дому. У кого є найближчий навчальний заклад, в якому є світло й Інтернет – може звернутися туди. Є вчителі, які працюють з навчальних закладів в інших областях: вони звернулись, там освітяни надали їм окреме робоче місце, де в певний час людина може прийти і попрацювати зі своїми дітьми», — розповів начальник управління освіти Чернігівської міськради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button