Суспільство

У Чернігові демонтують ще 22 вивіски, які не відповідають дизайн-коду міста

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 17 серпня надав дозвіл на демонтаж ще 22 тимчасових об’єктів (вивісок), які не відповідають дизайн-коду міста або не мають погодження на їх встановлення. Більшість з них розміщені на фасадах закладів по вул. Івана Мазепи. Попередньо це рішення розглядалося на засіданні Комісії з демонтажу, яка відбулась третього серпня.

Власникам/користувачам цих вивісок надається сім календарних днів із моменту прийняття цього рішення на добровільний демонтаж та відновлення благоустрою. У разі невиконання таких вимог комунальне підприємство «Муніципальна варта» міської ради проведе демонтаж цих тимчасових об’єктів. Після цього демонтовані вивіски будуть розміщені на майданчику тимчасового зберігання по вул. Володимира Дрозда, 1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліхтарі та біотуалети для найпростіших укриттів Чернігова закупили за кошти міського бюджету

Нагадаємо, у Чернігові затверджені Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях. Відповідним документом визначено поняття тимчасових об’єктів, до яких входять і вивіски, а також встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення цих об’єктів, умови та порядок їх демонтажу. Також затверджена Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території міста, що демонструє види, матеріали, стилі й розміри вивісок та інформаційних табличок, а також місця їх розміщення. Втілення такої ідеї, яка запроваджувалась у 2020 році, дозволить покращити зовнішній вигляд будівель, та й загалом збільшити привабливість міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button