Суспільство

У Чернігові діти вчилися розрізняти вибухонебезпечні предмети

Поліцейські ювенальної превенції Чернігівського райуправління поліції разом зі співробітниками ДСНС і волонтерами провели для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації інтерактивний безпековий захід.

Правоохоронці за допомогою макетів навчили дітей розрізняти вибухонебезпечні предмети та розповіли про три ключові правила «Не підходь, не чіпай, відійди», а також про те, що потрібно негайно телефонувати на лінії «101» або «102».

Також діти провели час на локації з кінологами та їхніми чотирилапими помічниками. Хлопчики та дівчатка з цікавістю спостерігали за кожним рухом хвостатих, захоплено реагували на виконані команди і завдання.

Старший інспектор сектору ювенальної превенції Чернігівського райуправління поліції Наталія Горох зазначила: «Ми намагаємося зробити все, аби діти краще засвоїли інформацію, тому проводимо інтерактивні заходи та доступною мовою роз’яснюємо дітям правила безпечної поведінки, застерігаємо від можливих небезпек і закликаємо їх бути відповідальними та чітко дотримуватися правил».

Наприкінці заходу рятувальники показали дітлахам спеціальну аварійно-рятувальну машину на базі Ford Ranger і розповіли, для чого призначене спеціальне обладнання в автомобілі.
На згадку про зустріч дітям подарували цікаві й корисні подарунки від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button