Суспільство

У Чернігові екоінспектори зафіксували факт несанкціонованого розміщення небезпечних відходів

Під час перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства працівники Державної екологічної інспекції в області біля будинку по вул. Гетьмана Полуботка, 8А, що в місті Чернігові, виявили факт несанкціонованого розміщення невстановленими особами відпрацьованих ртутьвмісних ламп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держекоінспекція запустила власний Telegram-канал

Щоб не допустити забруднення об’єктів довкілля, небезпечні відходи були вилучені та перенесені в спеціально облаштоване місце для подальшої передачі спеціалізованим підприємствам на знешкодження.

Інспекція звертає увагу, що відпрацьовані ртутьвмісні лампи класифікуються як надзвичайно небезпечні відходи, а відтак їх утилізація чи знешкодження має відбуватися з дотриманням усіх санітарних і екологічних норм. Тільки так вдасться убезпечити довкілля від забруднення та зберегти людське здоров’я!

У Чернігові  непошкоджені матеріали, що містять ртуть (освітлювальні люмінесцентні лампи, термометри, термостати), та елементи живлення (батарейки, акумулятори) слід приносити до пунктів прийому, що розташовані на базі комунальних підприємств міста. Адреси пунктів прийому розміщені на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради за посиланням.

Нагадуємо, що за порушення вимог безпечного поводження з відходами передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафів розміром від 340 гривень до 1700 гривень.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button