Суспільство

У Чернігові хочуть замінити систему оповіщення

У Чернігові планують оновити систему оповіщення. Про це повідомляють у Чернігівській міськраді.

Під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дали доручення управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення підготувати проєкт рішення і винести на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради, що дасть старт процесу погодження робочого проєкту із запуску міської автоматизованої системи центрального оповіщення. Кошти міського бюджету на реалізацію не витрачатимуть.

«Міжнародні партнери Чернігова проявили ініціативу це зробити, і певна робота вже з цього питання проведена. Нова система має бути сучасною та відповідати всім вимогам, з огляду на досвід інших країн. Вона передбачає 12 пунктів на території міста, що вмикатимуться централізовано і покриватимуть всю територію міста.

Та система, яка зараз працює у місті, перебуває на балансі департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА. Нова ж буде на балансі міста, ми за неї будемо відповідати», – повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Ще статті по темі

Back to top button