Суспільство

У Чернігові кошти для реконструкції мереж на вул. Декабристів планують використати на інші цілі

*Актуально

Гроші міського бюджету Чернігова, призначені для реконструкції системи водовідведення на вул. Декабристів, хочуть використати на інші цілі.

На розгляд чергової сесії Чернігівської міської ради, що запланована на 27 лютого, виноситься питання «Про внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану м. Чернігова на 2018-2020 роки». Ці зміни передбачають «перенаправлення» коштів у сумі 6,8 млн грн із реконструкції мереж по вул. Декабристів на збільшення видатків робіт щодо будівництва мереж зливової каналізації по вул. Ремісничій і Коцюбинського.

У фракції «Наш край» Чернігівської міської ради таку ситуацію розцінюють як неприпустиму. «Ми вважаємо неприйнятним ігнорувати гостру проблему, що може повторитися. Мешканці вулиці Декабристів у Чернігові вже зазнали сильного підтоплення, чи може хтось гарантувати, що зливи, приміром, цього чи наступного року, не будуть такими ж сильними? Тому проблему треба вирішувати і реконструювати систему водовідведення на цій вулиці», – прокоментували в одній з найбільших фракцій міськради.

Формальною підставою для «перекидання» грошей є відсутність проєкту робіт. Однак ще зима і є час розробити проєкт та виконати необхідні роботи. Фракція «Наш край» вимагає залишити кошти для робіт по вул. Декабристів і реконструювати мережі впродовж цього року.

Як повідомлялося раніше, в червні 2018 року внаслідок сильної зливи на вул. Декабристів у Чернігові зазнали підтоплення приблизно 100 домогосподарств.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button