Суспільство

У Чернігові лісівники та школярі висадили Алею випускників (Фото)

Нова зелена алея випускників з’явилася на подвір’ї Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5 за підтримки та участі лісівників Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». Екологічна акція проходила 4 жовтня в рамках реалізації президентської програми «Зелена країна» та загальнодержавної акції «Створюємо ліси разом».

Із гостинністю зустрічали лісівників у школі. За власним проєктом в освітньому закладі підготовлена ділянка для майбутнього зеленого куточку. Встановлені дерев’яні лавки, зроблена відповідна розмітка, підготовлені інструменти для роботи  – граблі, відра, лопати, і, звісно ж бадьорий настрій.

Для дітей у лісовому господарстві підготували справжнє екологічне свято: вікторина на екологічну та лісівничу тематику для молодших вихованців – активних і допитливих третьокласників, невеличке дослідження із визначення віку дерев, для 11-го класу розповіли про особливості лісівничої професії, відповідальне ставлення до лісу та провели майстер-клас із висадки дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині висадили четверту Олімпійську алею

Висаджували в школі садивний матеріал декоративних порід, який дбайливо вирощений у Березнянському лісництві Чернігівського лісгоспу. Це: 12 саджанців туї західної, 6 – бересклетів, 6 – туї сріблястої і 3 саджанці ялини. Завдяки спільним зусиллям з’явилося ще одне місце відпочинку в освітньому закладі для підростаючого покоління, батьків та педагогічного колективу. Це ще один зелений куточок в місті.

Гордість за зроблену добру справу насправді переповнює лісівників. Адже школі вже понад 108 років. Заснована вона в далекому 1913 році як школа для дівчат. Пройшовши довгий історичний шлях, сьогодні –  це сучасний освітній заклад. Висаджені зелені рослини мають створювати затишок, а кожне дерево – це своєрідний екологічний порятунок нашої країни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button