Суспільство

У Чернігові на Ремзаводі живуть кролики (Відео)

Загальновідомо, що взаємодія з тваринами щонайменше допомагає підвищити настрій і в боротьбі з самотністю. Пухнасті та милі створіннячка особливо до вподоби дітям.

Помилуватися та навіть погладити кроликів тепер можна і в Чернігові. На території торгового парку «Remzavod» вони живуть із вересня.

«Кроликів там семеро – мама і шестеро кроленят. Ми їх купили. Якої саме вони породи, ніхто не дізнавався. Просто сподобалося, що вони чорненькі та руденькі. Придбали, бо давно була ідея, щоб кролики жили на вулиці – в будиночках, нірках, тобто наче на свободі. Поки це одна родина, але сподіваємося, що з часом їх побільшає. Відповідно, розширюватимемо їхнє місце проживання. Нині кроленята вже підросли, їх вакцинували і вони спокійно гуляють. До речі, ось сьогодні вже нам мають люди зателефонувати і принести свого кролика. Будь ласка, ми не проти, нехай бігають», – розповіла Ольга Плуток.

Також вона зазначила, що в інших країнах, наприклад, у Голландії, є практика, що кролики живуть і бігають на вулиці. А в Чернігові, окрім локації на Ремзаводі, більше ніде такого немає, щоб діти могли прийти та подивитися на них і навіть погладити.

Як уже зазначалося, діти та дорослі від пухнастиків у захваті, приходять спостерігати за ними. Адже кролики сидять за невеликим парканом, заввишки 40 сантиметрів, і гуляють із 9-ї ранку до 21-ї вечора. Щоправда, нині на вулиці дуже холодно, то вухані більше ховаються у свою хатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей-винахідників з Чернігівщини запрошують до участі в цікавому конкурсі

«Доглядати за ними нескладно. Корми є, до того ж їх підгодовують люди, які дивляться за ними. Моркву, капустку, кукурудзу, воду їм дають. Спеціальні корми купуємо та сіно. Особливо великої уваги вони не потребують», – зазначає Ольга Плуток.

Поки що імен у кроликів немає.

«Можливо, їх люди якось і кличуть, але вони поки без імен. Імовірно, ближче до весни проведемо якусь акцію, щоб дати кроликам імена. Це вже влаштуємо, коли можна буде дітлахів збирати, щоб вони хатку кроликам розфарбували. А можливо, через Facebook спробуємо щось зробити», – розказує пані Ольга.

За словами жінки, ідея завести ще якихось тваринок, окрім кроликів, хороша, але її поки не розглядали.

Радує, що наразі з лихими намірами до тваринок ніхто не наближався. І робити цього не варто, бо кролики не залишаються без нагляду навіть уночі.

До речі, чернігівцям вухані настільки подобаються, що люди навіть знімають про них відео на телефони. Як, приміром, чернігівка Наталія Найдюк.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button