Суспільство

У Чернігові «Наш край» виступив на захист підприємців

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді ініціювали звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо скасування законів, які звужують можливості розвитку підприємництва. Відповідне звернення внесли до порядку денного і розглянули під час засідання чергової сесії міської ради.

Підставою для звернення стали схвалені у вересні парламентом закони №128 і №129, що передбачають «загальну фіксацію» — зобов’язання мати касовий апарат для більшості підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські підприємці проти касових апаратів

Як зазначив депутат міської ради від партії «Наш край» Володимир Коваленко, ці закони спричинили широкий резонанс серед підприємців України загалом і Чернігова зокрема. «Передбачені ними зміни можуть призвести до зворотного ефекту і збільшити потік трудової міграції з України, знищити дух і віру в стабільність відносин держави і малого бізнесу, що призведе до переходу бізнесу у тінь, значного скорочення надходжень до місцевих бюджетів», —пояснив депутат міськради від партії «Наш край».

Крім того, на думку більшості підприємців, схвалені закони зміцнюють корупційне підґрунтя, надають додаткові важелі незаконного впливу на малий бізнес задля отримання неправомірної вигоди представниками податкових органів. Одночасно збільшаться витрати підприємців на придбання, запровадження і забезпечення функціонування реєстраторів розрахункових операцій.

«Відтак спотворюється ідея і мета запровадження спрощеної системи оподаткування, створюються передумови для переходу малого бізнесу в тінь», — наголошується в тексті звернення.

Ініціативу «Нашого краю» підтримали представники інших фракцій. Депутати затвердили звернення до Президента України. Вони звернулися до Президента, аби скористатися своїм правом та ініціювати скасування цих законів.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button