Суспільство

У Чернігові оголошені проєкти-переможці Бюджету участі-2021

Робоча група з питань реалізації Громадського бюджету (Бюджету участі) в місті Чернігові 12 жовтня оголосила переможців цьогорічного загальноміського голосування, а авторам проєктів були вручені символічні подарунки з логотипом Бюджету участі.

Загалом у голосуванні взяли участь 85 проєктів: 41 малий і 44 великі. Сума, визначена для реалізації проєктів Бюджету участі в 2022 році, – 18 мільйонів гривень. Відповідно до Положення про Громадський бюджет у Чернігові, вона розподіляється у співвідношенні 15% – на малі й 85% – на великі проєкти. Стають переможцями і будуть реалізовані наступного року стільки проєктів із найбільшим числом набраних голосів, на скільки вистачить цих сум коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на «Бюджет участі» подали 90 проєктів

Отже, серед переможців у цьому році – 10 великих та 11 малих проєктів:

Великі: № 63, 89, 3, 75, 1, 21, 38, 11, 42, 17.

Малі: № 66, 64, 45, 59, 49, 72, 67, 50, 83.

Залишок коштів у категорії великих проєктів був перерозподілений на малі, наступні в рейтингу. Завдяки цьому до переможців додалися проєкти №8 і №15 за умови зменшення суми бюджетів, зокрема за рахунок зменшення встановлених елементів.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако подякував усім чернігівцям, які відгукнулися на заклики членів робочої групи та авторів проєктів і проголосували за ті, які їм більше подобаються і які вони вважали гідними реалізації наступного року.

«Ми бачимо досить позитивну динаміку практично кожного року. У нас більша кількість чернігівців бере участь у голосуванні. І цього року ми майже досягли нашої мети – приблизно 30 тисяч осіб взяли участь у голосуванні, вони віддали майже 67 тисяч голосів за проєкти. Ми, можливо, є єдиним містом, де голосування відбувається тільки в електронному форматі. І я вважаю, що це також позитивна річ», – зазначив він.

Цього року багато проєктів набрали в загальноміському голосуванні понад дві тисячі голосів, групи підтримки проводили широкі інформаційні компанії, між поданими пропозиціями була запекла конкуренція. Найбільше голосів – 2727 – отримав проєкт №63 «Сучасним дітям-сучасний спортивний зал і медичний кабінет – здоров’я учасників освітнього процесу».

Олександр Ломако також озвучив пропозиції, які будуть вносити до Положення про громадський бюджет із метою удосконалення Бюджету участі. Найближчим часом члени робочої групи отримають їх в електронному вигляді для ознайомлення та погодження. А вже потім запропоновані зміни затверджуватиме Чернігівська міська рада.

Загрузчик Загрузка...
Логотип EAD Слишком долго?
Перезагрузка Перезагрузить документ
| Открыть Открыть в новой вкладке
Загрузчик Загрузка...
Логотип EAD Слишком долго?
Перезагрузка Перезагрузить документ
| Открыть Открыть в новой вкладке

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button