Суспільство

У Чернігові перевидана популярна ілюстрована «Історія міста»

Нове доопрацьоване видання книжки-бестселера «Чернігів. Історія міста», що з’явилося за ініціативи муніципальної книгарні «Будинок книги» та Чернігівської міської ради у співпраці з Українським культурним фондом, презентував 3 червня в обласному історичному музеї автор – відомий чернігівський історик Сергій Леп’явко. У книзі в сучасній та доступній формі подані найцікавіші факти про місто від зародження до сьогодення. Це вже друге перевидання цієї історичної праці, яка вперше вийшла друком ще у 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці, музейники і краєзнавці створили Літопис Брусилівської громади

За словами автора, нове видання доопрацьоване та доповнене, у ньому приблизно 20% іншого тексту. З 2012 року з’явилося багато нової інформації, були видані книжки з історії та з’явилися нові результати наукових досліджень – тому він доопрацьовував свою книгу.

До видання увійшло понад 1000 ілюстрацій – як історичних, так і сучасних.

Сергій Леп’явко на презентації розповів, як працював над книгою.

«Я писав і старався, власне кажучи, думати про місто як про живу істоту з усіма проблемами, плюсами та мінусами, з усіма хворобами та досягненнями. Така цілісна історія мені здається найбільш правильною», – поділився він.

Видання вийшло накладом у 1000 примірників.

«У нас давно вже вкотре постало питання про те, що немає якоїсь достойної книжки про Чернігів, яку міг би купити або турист, щоби познайомитися з нашою історією, або чернігівець, який їде кудись, де хоче презентувати наше місто. Тому й було замовлене це перевидання», – розповіла у своєму коментарі директорка КП «Будинок книги» Тетяна Корма.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button