Суспільство

У Чернігові перевізників «AUTOLUX» хочуть залякати бандитськими прийомами з 90-х

У Чернігові у стилі бандитських 90-х розбираються з конкурентами у сфері автоперевезень. Зовсім недавно на Чернігівщині на ринок надання послуг із перевезення зайшов новий гравець. І одразу новачків зустріли агресією і бандитськими нападами.

«AUTOLUX» – один із найпотужніших перевізників в Україні. Представлений майже в усіх областях. На Чернігівщині нещодавно почали здійснювати перевезення «Чернігів – Київ». Вартість квитка за умови попереднього замовлення 70 гривень. Це значно дешевше, ніж в інших.

До Чернігова фірма «AUTOLUX» «заходила» довго. Від самого початку їм встромляли «палиці в колеса». Про це розповідає Юрій Пархоменко, керівник чернігівського регіонального структурного підрозділу ТОВ «ААЗ Трейдінг AUTOLUX».

«Почали їздити ми з 9 вересня. Перед цим ми тривалий час хотіли почати роботу, але в нас не було можливості, бо чомусь жодна автостанція в місті не хотіла з нами укладати договір. Для легального перевізника така протидія унеможливлює захід на ринок. Адже легальний перевізник обов’язково має працювати від автовокзалу. В «AUTOLUX» усі автобуси брендовані, якісні і комфортабельні, ми здійснюємо перевезення лише за дозвільними документами, в нас є і тахографи, і страховки. Все. Ми працюємо легально і далі так будемо робити», – пояснює Юрій Пархоменко.

Після того, як «AUTOLUX» усе-таки розпочав перевезення, вони отримали хвилю «атак», їх представники компанії пов’язують із діями конкурентів.

0-02-05-90b51f626fb05f91b7ac1494dd7ec166297d8715541b839741e617a935d5065d_20f448d6

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський автобусний маршрут №9 відновив свою роботу

«Ми працюємо лише третій місяць і за цей період у нас уже розбите друге вітрове скло. Плюс до цього біля станції метро «Лісова» в Києві до нашого водія підходили, як він сказав, «бритоголові», і попередили, щоб він не стояв у певному місці, інакше вони вчинятимуть якісь протиправні дії. Щодо першого інциденту з розбитим склом, то це було 2 жовтня, десь після 23.00, вночі, в районі вулиці Громадської – на під’їзді до нашого автопарку. Там є «зелена» посадка, з неї вибігли три особи і кинули каміння у вітрове скло. Розбили як вітрове, так і бокове скло. Водія налякали, адже це все було на ходу, він не очікував. Другий випадок стався нещодавно – 10 листопада. Також десь близько 23.30. Водій висадив людей в автопарку і, проїжджаючи повз зупинку на Ялівщині, побачив там двох молодих осіб. Водій відволікся на дзеркало заднього огляду, а тим часом вони кинули у вітрове скло шматок асфальту», – розповідає Юрій Пархоменко.

Уже після першого інциденту представники компанії «AUTOLUX» зустрілися з керівництвом Чернігівської обласної поліції. Там, за словами Юрія Пархоменка, їх запевнили, що винних знайдуть і зроблять усе, щоб таке більше не повторилося. Але віз, як кажуть, і нині там. Вже після другого випадку з нападом на автобус ситуацію прокоментували в поліції Чернігівської області, підтвердивши факти злочинів.

«2 жовтня до Чернігівського відділу поліції надійшло повідомлення про пошкодження скла в пасажирському автобусі. Тоді невідома особа кинула у автобус каменем. 10 листопада до поліції надійшло аналогічне повідомлення про пошкодження автобуса. Обидва транспортні засоби належать одному перевізнику. Поліція розслідує всі обставини обох інцидентів у рамках кримінального провадження, що відкрите за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Нині тривають оперативно-розшукові дії», – повідомила Юлія Ковтун, речник ГУНП у Чернігівській області.

У компанії, що є всеукраїнським брендом якості перевезень, дивуються з бандитських замашок конкурентів у Чернігові.

«Чесно кажучи, мені взагалі незрозуміло мислення тих ініціаторів, які думають, що таку компанію, як «AUTOLUX», можна залякати і переналаштувати її роботу в Чернігові. Можу запевнити, що наша компанія в будь-якому разі буде залишатися на ринку автоперевезень Чернігівщини», – сказав Юрій Пархоменко.

Перевізники закликають правоохоронні органи розібратися в ситуації – знайти і покарати винних. Також компанія звертається до влади Чернігівщини з проханням вплинути на ситуацію та припинити бандитське свавілля.

 

P.S. Прямісінько перед виходом цієї статті стався ще один, уже третій, напад на автобус компанії «AUTOLUX» у Чернігові. Вже із застосуванням зброї…

 

18 листопада о пів на п’яту ранку автобус українського перевізника «AUTOLUX» рухався по вул. Реміснича в м. Чернігові, неподалік місця планової зупинки водій почув хлопок, а потім дзвін розбитого скла.

 

Від’їхавши на безпечну відстань, водій зупинив автобус, повідомив інформацію диспетчеру та викликав поліцію. В цей час у салоні перебували троє пасажирів, які лише дивом не постраждали від осколків.

 

Характер ушкоджень автобуса може свідчити про обстріл із пневматичної чи бойової зброї…

che (1)

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button