Суспільство

У Чернігові побачила світ «шпаргалка» для підприємців

Як українському підприємцю отримати грант або кредит від Європейського Союзу, вийти на європейський ринок, знайти там бізнес-партнерів, – саме про це йдеться у виданні з інфографікою «Європейські інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу», що вийшло друком у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємці — меру: ситуація довкола «Шанхаю»

Брошура розповідає про можливості, які надають країни ЄС для розвитку агропромислового сектора, в ній порівнюються підходи щодо підтримки малого та середнього підприємництва, положення відповідного європейського та українського законодавства. Представлені основні вимоги європейських організацій для надання фінансової підтримки й алгоритми отримання «європейських» грантів і кредитів. Читач отримує інформацію про фінансові установи та чинні програми, що надають кошти, послуги з навчання та консультації в підготовці проектів.

У виданні спростовуються міфи та перестороги шодо отримання європейської фінансової допомоги, а наведені кращі практики про підприємців, які вже скористалися цими можливостями, спонукають до переосмислення підходів стосовно ведення власного бізнесу та до пошуку шляхів його вдосконалення.

Видання підготовлене в рамках проекту «Використання європейських фінансових інструментів для розвитку агропромислового сектору (МСП) України», який реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, озвучені в книзі, є особистою позицією авторів і необов’язково відображають позицію Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

В електронному вигляді брошура доступна за посиланням.

Ще статті по темі

Back to top button