Суспільство

У Чернігові почали лікувати дерева (Фото)

Дві чернігівські верби хочуть вилікувати, аби не зносити.

Про це повідомляє ГО «Еко Місто» на своїй сторінці у Фейсбуці.

Так, в ході комплексного обстеження першого дерева було виявлено ряд факторів, що безпосередньо впливають на його загальний стан. Пристовбурова зона досить сильно ущільнена відвідувачами, в товщі крони виявлені чисельні сухі гілки, які загущують крону та призводять до травматизму сусідніх здорових гілок. Близько 21 поздовжнього зламу живих скелетних гілок внаслідок їх природнього перевидовження та дії несприятливих погодніх умов. Численні пристовбурні обрізи і злами, що призвели до передчасного загнивання закритого характеру.

У наслідку маємо основний стовбуровий скелет, уражений стовбуровою гниллю з об’ємом мікоризованої деревини приблизно 3 кубічних метрів. Даний факт свідчить про незадовільний стан дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині свиня провалилася до каналізаційної ями

На щастя верба має не критичні для нормального функціонування вади стовбура і підлягає лікуванню та відновленню.

«В ході першого етапу робіт було проведене комплексне впорядкування та убезпечування крони, а саме – санітарна обрізка, структурна обрізка, операційне видалення зламів, вкорочування та прорідження перевидовжених гілок, видалення чаг трутового гриба.

Проведена обробка основних ран захисними мастиками та превентивна обробка обрізів, що підлягають подальшому грунтовному лікуванню»,- йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button