Суспільство

У Чернігові презентували проект капітального ремонту нижньої частини Валу (Фото)

Міська архітектурно-містобудівна рада розглянула проект капітального ремонту території «нижньої» частини Валу – від вул. Преображенської до Колегіуму.

Його представила молода чернігівська фірма «СІТІ-Проект», яка перемогла в тендері на ці проектні роботи.

«Технічне завдання на проектні роботи узгоджувалося з керівником заповідника «Чернігів стародавній». Ми не могли вийти за межі тих доріжок, які знаходяться на балансі Управління ЖКГ – тому що там земля державного заповідника, питання щодо якої вирішуються виключно за рішеннями Верховної Ради України. Завдання було зробити капітальний ремонт цих доріжок, додати туди освітлення, встановити у достатній кількості зручні лави, відновити фонтан, який там існує вже більше 100 років, але не працює. Також було завдання розмістити на цій території макет Валу – для того, щоб туристи могли краще уявити його в комплексі», – розповів начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Ознайомив містобудівну раду з результатом роботи проектувальників головний інженер цього проекту в компанії «СІТІ-Проект» Станіслав Мельник.

Оскільки йдеться про капітальний ремонт парку, а не про реконструкцію, передбачається збереження всіх об’єктів на цій території в існуючих звичних рамках. Додаються тільки кілька елементів, які теж будуть виконані в стилістиці «Чернігова стародавнього».

«Я з цим проектом працюю вже з зими. Всі мої зауваження врахували, зробили потрібні виправлення. Зокрема, на цій території благоустрою в минулому знаходилися дві основні історичні споруди: Любецька брама (головна брама чернігівської фортеці) і так звані Лоєві ворота, які виходили на інший шлях. На цих місцях проектом передбачені трасування (виділення на площині дороги) і макети. Це буде зручним елементом при проведенні екскурсій», — відмітив Генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” Юрій Соболь.

Джерело: Чернігівська міська рада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button