КоронавірусСуспільство

У Чернігові проведуть позачергове засідання виконкому, щоб ухвалити звернення до Кабміну щодо карантину вихідного дня

Починаючи з 14 листопада і до кінця місяця, щосуботи в період з 00 годин 00 хвилин і до 00 годин 00 хвилин понеділка на всій території України діятиме карантин вихідного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які карантинні обмеження запровадив Уряд з 14 листопада

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Олександр Ломако, сьогодні буде проведено позачергове засідання виконавчого комітету, на якому планується ухвалити звернення до Кабміну щодо скасування положень карантину вихідного дня та надіслати його копію всім народним депутатам, які в Парламенті представляють Чернігів та Чернігівщину.

«Нарешті можна подивитися постанову Кабміну про «карантин вихідного дня»… Сотні тисяч підприємців по всій країні та мільйони їхніх співробітників понесуть суттєві фінансові втрати. Думаю, це єдиний результат цього непродуманого рішення. На жаль, кількість хворих продовжить зростати — нові антирекорди попереду.

Постанова Кабінету міністрів прописана так, що місцеві органи влади не можуть пом‘якшити її норми. Рішення уряду має вищу юридичну силу. Поліція буде показово карати «порушників». Розміри штрафів — суттєві (170 тис. грн)», — зазначив Олександр Ломако.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button