Суспільство

У Чернігові сформують підрозділ тероборони

Про формування в Чернігові підрозділу територіальної оборони 13 квітня на розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив військовий комісар міста Олег Гончарук.

Військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки доповів, що наразі всі військові частини Чернігівського гарнізону безпосередньо виконують свої завдання за призначенням в умовах особливого періоду. Міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки планово проводить призов юнаків на строкову військову службу, а також відбір громадян на військову службу за контрактом. Окрім того, викликає військовозобов’язаних, що перебувають на військовому обліку, на планові збори до військових частин. Це — планова робота.

Також Генеральним штабом ЗСУ приділяється велика увага формуванню та підготовці підрозділів територіальної оборони саме місцевого значення. Протягом травня у плановому режимі буде проведений збір резервістів територіальної оборони нашого міста. Такі збори будуть проводитися в усіх областях нашої держави. Основною метою цього збору є:

  • формування підрозділів територіальної оборони місцевого значення, за територіальним принципом;
  • виконання завдань за призначенням, а саме прикриття ділянки державного кордону, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, контроль населених пунктів, охорона важливих об’єктів державного та місцевого значення.

(У редакції нового проекту ЗУ «Про територіальну оборону», який підготовлений генеральним штабом, визначені й додаткові завдання. А саме, підготовка населення до оборони держави, участь у виконанні заходів, пов’язаних із цивільним захистом населення, участь у інформаційних заходах та пропаганді.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові мер сказав про можливе вторгнення російських військ в Україну

Принципом формування підрозділів територіальної оборони на сьогоднішній день є:

  • Окрема бригада територіальної оборони формується в кожній області нашої держави;
  • У кожному місті, а також районі, формується окремий батальйон територіальної оборони.

— Саме на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки покладене завдання зі здійснення заходів підготовки та ведення територіальної оборони у взаємодії з органами місцевої влади. Ми цю роботу проводимо постійно: всебічно вивчаємо військовозобов’язаних, їх морально-ділові якості, військовий досвід, стан здоров’я, сімейний стан. І основне – щоб він був справжнім патріотом і патріотом свого краю та свого міста. Тому що саме підрозділи тероборони будуть забезпечувати оперативне розгортання військ, якщо буде на те необхідність, — наголосив Олег Гончарук.

Після завершення зборів та навчань у травні всі військовозобов’язані повертаються до місць постійного проживання і будуть вже навченими резервістами тер оборони саме міста Чернігова.

Військовий комісар ініціював проведення в міській раді зустрічі з представниками громадських організацій міста щодо залучення їх членів до складу підрозділів територіальної оборони. Така зустріч запланована на 15 квітня. Про час початку буде повідомлено додатково.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button